sobota, 5. april 2008

Moje ime je ... in sem ...

Ali tudi vi ne morete funkcionirati, če zjutraj ne spijete skodelice vroče dišeče kave? Je mogoče pitje kave za vas dogodek? Mora biti kava tista prava – dišeča, s slojem kremne smetane na vrhu …? Ne govorim o mlečni smetani, temveč o tisti kremni smetani, ki je kot pena, ki vam zapolni vse okušalne brbončice na vsakem kotičku vašega jezika in vas ponese v ekstazo odličnega okusa.

Ste se mogoče našli v tem opisu? Potem vam lahko nekaj zatrdim. Zagotovo morate pritrditi izjavi: »Moje ime je ... in sem odvisen/odvisna od kave!«

Ko kofein vstopi v vaše telo, se absorbira v krvni obtok že v petih minutah. Deluje kot stimulant in dvigne vam nivo človeške energije. Ker ste odvisni, ob pomanjkanju občutite utrujenost, nemoč in glavobol. Vseh teh simptomov pa vas lahko reši že ena sama skodelica.

Skodelica kave vam omogoči, da se v krvni obtok izloči adrenalin. Le-ta vam pripravi telo za »akcijo«: srce začne močneje biti, mišice postanejo močnejše in jetra sintetizirajo dodaten sladkor, ki je potreben za dodatno energijo ...

Če ste res kofeinski odvisnik, se boste vprašali, kako se je to lahko zgodilo. No, naj vas potolažim, da je kofein najbolj popularna »droga« na svetu in v zmernih količinah niti ni nevarna.

Ker je to oglaševalski nasvet, se boste verjetno vprašali, kaj imajo kava, odvisnost in oglaševanje skupnega.

Stvar je zelo preprosta. Verjetno ni nobenega prodajalca na svetu, ki si ne bi želel imeti kupcev, ki ne bi bili odvisni od njegovih izdelkov. Verjamem, da se tudi vi ne bi branili strank, ki se bi začele tresti in bi jih obšel mrzel pot, če se ne bi odločile za nakup vaših storitev ali izdelkov.

Kako narediti kupce odvisne od vaših proizvodov ali storitev? Kupce, ki bi ob pomanjkanju vaše ponudbe občutili utrujenost, nemoč, glavobol ...

Ponudite jim vzorčno, testno, preizkusno … ponudbo. Nihče ne želi zapraviti denarja za stvari, ki jih ne pozna. Ko ugotovimo, da je ponudba odlična, smo že malo odvisni od nje in ni nam težko plačati več. Ko spoznamo, da nam neka stvar prinaša koristi ali zadovoljstvo, postane cena naenkrat nepomembna, saj smo od izdelka že odvisni.

Odvisniku ni težko prodati!

To načelo uporabljajo tudi vsi preprodajalci drog, kar je seveda zelo tragično. Verjamem, da vaša »droga« zdrava in bo kupcem koristila, zato nikomur ne bo škodilo, če bo vsaj malo odvisen od vaše ponudbe.

Lep pozdrav,

Božo Hudopisk

Ni komentarjev: